Friday 27 April 2012

Finbesök

Ja finbesök har vi nu i form utav olivias farmor pam. Jag har redan fått avnjuta en sovmorgon och det kommer mera... Härligt !!!

Så vad har hänt här på sistone då?
Olivia har tandsprickning och den första tanden har spruckit igenom. Den syns ännu inte men oj vad vass den är om man känner efter. Kan förklara hennes humör på sista tiden.
Hon har flyttat in till sitt eget rum som nästan är helt klar nu. Lite pyssel imorgon med borren och skruvdragaren så är vi snart klara. Det har gått ganska bra, lite jobbigt att behöva gå upp när hon behöver nappen och så men det är nog bäst så här för oss alla. Jamie är mycket glad över att kunna kolla på film igen när han ska sova i alla fall.

Vi har nu även börjat om med avvänjning av nattamaten och tre nätter med att inte mata henne direkt när hon vaknat utan väntat och sett om hon kunde somna om utan (vilket hon till slut inte kunde) har gett resultatet i att uppvaknandet förskjutits ett par timmar varje natt tills att igår natt resulterat i att hon vaknade till men brydde sig inte om att fråga efter mat utan försökte själv somna om. Nu håller vi tummarna att det fortsätter så här så vi kan få sova lite mer på natten.

Igår var vi på Bvc för 8 månaders kontrollen (ja hon är så gammal nu !!). Hon väger strax över sju kilo nu och är 66cm lång. Hon följer sin kurva fint och sköterskan sa att hon utvecklas alldeles perfekt med allt hon kan nu, så det blev fem stjärnor på den kollen.

Idag tog vi en tur till Kungälv och kikade in på Jamies jobb och sen åt vi på asiatisk buffet. Jag fuskade med dieten få jag inte kunde motstå den goda sushi. Mums va gott!!
På genvägen stannade vi på stoff och stil för lite tyger mm för lite projekt hör hemma. Ska bara lyckas låna en symaskin av någon :) en dag ska ja minsann köpa mig en egen men av någon anledning puttas den ner på önskelistan hela tiden :) finns så många andra viktigare måsten hela tiden :(

Ikväll var vi mätta grå. Buffén fortfarande så vi åt lite ost bara med ett glas vin. Gott gott!

Imorgon blir det pysseldag och ideligen ska vi bege oss till badhuset och kanske Ikea. För nu är det inte långt till vår lilla fest då det mesta pysslet gärna får vara klart.


Olivia sitter fint i vagnen på bussen till Kungälv
Olivia posar i den fina badrocken hon lånat av kusin Lukas.
Olivia tittar på de fina fiskarna på restaurangen idag
Olivia leker tittut med pappa

1 comment:

  1. Du måste skoja! är hon verkligen 8 månader?? det är tur du påminner mig för det är så svårt att komma ihåg det, kommer ju inte ens ihåg att Lukas har månadsdag den 25e, förrän jag får infomailen.
    Skönt att de där tänderna kommer nu iaf och skönt om ni kanske får sova hela nätter snart. Men det handlar säkert om att inte finns där varje gång hon vaknar till för att hon ska lära sig somna om själv och att inte alltid behöva nappen för att somna om. Så bra jobbat!
    Badrocken passar ju perfekt!

    ReplyDelete