Friday 23 March 2012

Olivia tar ett jättekliv!

Ja denna veckan har varit stor för oliven. Först började vi att lära henne somna själv i sängen, en jobbig kväll sen går det som en dans. Jag sitter jämte och hon knör runt lite i sängen, gnuggar sig i ögonen och snart så vänder hon på sig och somnar. Även om vi än så länge måste sitta med i rummet så är det en sådan lättnad att slippa, vagga, gunga, hoppa och sen hoppas hon ej vaknar när man lägger ner henne.

Kliv nr 2: Olivia har självmant slutat äta på nätterna. Tredje natten nu så nu vågar jag säga det:) Det blir nappen några gånger men sen somnar hon igen. Jag var beredd på en fajt när vi flyttat för att vänja av med maten men hon fixade det helt själv. Så himla skönt!

Kliv 3: Maten, nu har vi fått lite ordning på det. Det slinker ner en hel portion gröt eller en halv burk mat med efterrätt. Sen toppar vi med ersättning som mellanmål. Hon har även testat välling och även det slinker ner fint. Igår kväll åt hon en portion gröt, en halv flaska välling och en halv flaska ersättning innan läggdags. Sen sov hon så gott så gott.

Kliv 4: Hon fick för sig häromdagen att dra upp knäna under rumpan när hon ligger på mage och så upp på händerna och gungar lite. Det funkar bäst i soffan eller sängen där knäna kan sjunka ner lite men nu börjar hon få till det på golvet med. Snart nog har vi väl en liten raket som kryper runt fötterna på oss :)

Ja allt detta på bara en vecka! Hon är så duktig vår lilla oliv.

No comments:

Post a Comment