Monday 3 October 2011

Måndag igen

Ja då var det måndag igen och igår var Olivia 40 fulla veckor så nu kan vi börja tänka på hennes utveckling som en fullgången bebis. Fast lite försprång har hon på vissa saker så klart.

Vi har ju provat lite olika saker för hennes mage då det blev värre och värre och peppar peppar, det börjar fungera! Hon har fortfarande ont i magen då man ser hur hon krampar ihop och stönar men det övergår inte i skrik längre. Hon har fortfarande stort behov av närhet, speciellt på natten då hon mest behöver sova på oss för att somna men jag har läst på om kolik och det är precis så det brukar fungera att trösta. Och det stod, till min lättnad, att så små barn inte kan skämmas bort så man behöver inte oroa sig för att hålla och krama precis så mycket som det behövs. Och nu är det nästan aldrig några skrik mer och det är så fantastiskt. Visst, man får inget gjort på dagarna för man sitter och myser med Olivia hela tiden men man får försöka släppa alla måsten och ta vara på denna mystiden istället. Fast imorgon ska vi försöka ge oss ut på en promenad i alla fall. Vi hoppas på fint väder.

Kan detta vara nya favoritpositionen? Det börjar bli tråkigt att bara ligga på en filt, man vill ju vara med och se vad som händer i världen.

Så här myser vi på dagarna, jag och pluttan :)

Idag tog hon äntligen nappen, hon var visserligen trött och hungrig men det är enda gången hon inte spottat ut den. Prövade igen några gånger men då gick det inte lika bra, men nu vet jag att hon kan om hon vill!

2 comments:

  1. Va fin bilden på dig och Olivia är.
    Nappen ser lite stor ut :) men skön, det kanske kommer funka imellanåt nu då :)
    Önskar er en lång och skön natt!

    ReplyDelete
  2. Tack tack! Om 1.5 vecka ska det tas fina bilder utan den där fula frejkan på!
    Ja den är lite stor men den verka funka ändå. Men hon tar den bara om hon e hungrig och ledsen, annars är den helt ointressant.

    ReplyDelete