Sunday 30 October 2011

Det är ju mjölk i allt!!

Fy vad jobbigt, det är verkligen mjölk i allt. Har inte tänkt på hur mycket mjölkprodukter man äter varje dag. Jag tänkte ju att jag dricker ju inte mjölk så det är ju inte så jobbigt och det finns ju låglaktos creme fraich mm. Men det är inte laktosen man ska undvika utan mjölkprotein och det är betydligt svårare. Såser, grytor, kakor, bullar, choklad, mackor mm mm. Jag klarade mig perfekt i två dagar, sen kom Jamie hem med praliner och mazariner de gjort i skolan, sen var det kört! Jag måste försöka en gång till nu för att ge det en ärlig chans, sen undrar man om det bara är en tillfällighet att hon sover lite bättre en dag man inte ätit mjölkprodukter eller att hon är extra ledsen en dag man ätit choklad. Det kanske är något helt annat som stör hennes mage. Ska fråga om man inte kan göra allergitest på henne istället, fast om de gör pricktester måste man ju göra en massa stick på henne och det vill man ju inte utsätta henne för. Man önskar verkligen att hon bara kunde säga vad som är fel när hon är orolig!

Förkylningen håller i sig, vi kämpar med nässugen, saltlösning och näsdroppar och hon hatar oss för det. Hon gallskriker varje gång och blir jätteledsen så tårarna rinner. Det är så hemskt men hon kan ju inte andas ordentligt. Och när man gått fram och tillbaka i lägenheten för att hon ska somna, så lägger man ner henne och då täpps näsan igen och hon vaknar och blir ledsen för det. Jamie kan ju inte sitta uppe på nätterna för han ska  upp till skolan senast kl 5 på morgonen så man måste själv hålla på nätterna igenom med detta. Nu har hon varit sjuk i två veckor och det har ännu inte lättat alls, vill bara att denna dumma förkylning ska vara borta nu. Det har funkat bättre när hon sovit på mage, förutom att hon blir mer snorig då. Men det går bara inte att få henne att somna innan 1.30 - 2 på natten. Igår försökte jag nog fem gånger mellan 10 och 1 på natten. Hon somnar efter vankande, gungande och sjungande, sen lägger man ner henne och hon vaknar av snoret. Dumma snor!!! Det känns som man håller på att bli helt knäpp ibland och man önskar att man själv kunde somna kl 6 på kvällen för att få en chans till lite sömn, men det går ju aldrig. Ja vi håller tummarna för att snoret försvinner snart.

3 comments:

  1. Tänk vilket jobb mamma och pappa haft under hela min systers liv, hon tål varken mjölkprotein, ägg och massa annat är hon också allergisk mot. Nu finns det ändå MYCKET i affärerna som hon kan äta men när hon växte upp var det lite värre =( Håller tummarna för att Olivia inte ska behöva vara allergisk!

    ReplyDelete
  2. Usch va jobbigt! det var ju inte riktigt meningen att hon skulle behöva bli förkyld så länge/mycket, men jag har för mig att Lukas första förkylning också höll på några veckor och sen blir de kortare och kortare för varje gång. Tills han började dagis. Han har ju vart förkyld sen strax efter hon föddes och magsjukan på det. Men han är ju van och kan sova ändå. Tiden kommer gå fort, ta vara på de fina ögonblicken. :) ses på söndag.

    ReplyDelete
  3. Stackars Olivia som är förkyld! Kommer ihåg första gången Alva var sjuk. Usch, det är jobbigt! Vi fick tips om att låta Alva sova i babysittern och i vagnen. Nu är ju Olivia inte så gammal. Alva satt ju i sittvagnen. Det funkade faktiskt riktigt bra. Nu kör vi med klossar under hennes säng. Gillar hon babysittern så prova den. Hoppas hon kryar på sig så att ni alla får sova! Kram

    ReplyDelete