Wednesday 25 January 2012

Sprutor igen

Ja så var dagen här, det var dags för sprutor igen. Denna gången var Jamie med och jag smet ut en stund när de tog sprutorna. Det gick bättre denna gången vilket va skönt. Hon grät ju såklart med stora tårar rullandes men hon återhämtade sig ganska snart och när jag kom fram och pratade med henne log hon åt mig. Mammas duktiga tjej!
Idag vägde hon 5810g och är 62 cm lång. Och det viktigaste av allt vår stora tjej är idag FEM MÅNADER!!! Var tar veckorna vägen??
Hon har nu hittat båda fötterna och visar gärna hur vig hon kan bli när hon kan hålla i båda samtidigt. Hon kan själv stoppa under armarna när hon ligger på mage, en stund i alla fall. Hon har en del roliga ljud för sig, ett högt som låter som när de säger "whats uuuuuuuuuup" i scary movie... Fast utan orden då, bara det högljudda u:en :) Det blev även ett "da" idag men det är lite tidigt så jag tror det bara var tillfälligt.
Vi började på baby rytmik igår och det va skoj. Stimulerande ljud, ljus och färger och en rolig farbror i skägg som sjunger :) Om ett par veckor tycker nog Olivia det är jätteskoj.

Det blir inte jättemycket bloggande nu för vi är mitt uppe i lägenhetsröra. Det är så att vi blivit erbjudna en fyra att hyra i första hand genom boplats och den ligger bara några gator bort. Vi ska titta på den på fredag och tillträde är i april. Så vi försöker nu illa kvickt få fixat vår lägenhet så vi kan få sålt den. Mäklaren lät inte direkt hoppfull när vi sa hur mycket vi betalt för den och att vi behövde ha allt tillbaka för att täcka lånen. Men vi får hoppas det kommer många och att några vill ha den lika mycket. Håller er uppdaterade på om hur det går.

Olivia har somnat och jag hoppas hon sover länge. Hon borde kunna sova hela natten nu sa de på Bvc. Men det kan hon inte. Hon vaknade tre gånger igår natt och fick mat. Vi måste lära henne att somna själv så hon även kan somna om själv på natten. Ser inte fram emot jobbet att ta sig dit men ser fram emot att få det att funka :)

Ja annars så käkar hon sina smakportioner nu. Nån grönsak till lunch och gröt till kvällsmat. Morot började vi med men det tyckte hon inte om, det mesta åkte ut igen och det blev en massa konstiga miner. Men sen åt vi majspure och det va visst gott. Men det största framsteget var nig gröten som slank ner fort som bara den idag och hela portionen med. Duktiga tjejen. Sen fick hon lite katrinplommon för magen men den hatar hon verkligen. Men den har hjälpt så man får smyga in lite då och då.

Har fotat lite dåligt på sista tiden så jag gör en fuling och lånar finaste Malins bilder från när vi var hos henne och Isabella och fikade i veckan. Hoppas du inte tar illa upp Malin.

1 comment:

  1. 360gr på 2 veckor är väl jättebra!det kunde dom väl inte klaga på??
    Hon gillar ju när jag sjunger med henne så rytmiken kommer hon nog gilla! :)

    ReplyDelete