Monday 16 January 2012

Ibland tar det stopp

Ibland rusar dagarna förbi och man har inte en lugn stund känns det som, så kör man på.. tills det tar stop! Det gjorde det i söndags. Det har varit jobbigt att söva Olivia på sista tiden och det har varit ganska tålamodstestande, och vi har inte fått till rutinerna ordentligt ännu då husgörat faler efter då man har en jobbig dag med Olivia. Hon är ganska gnällig nu när vi börjat med ersättning på nästan heltid då det kör ihop magen på stackarn och det är ju inte så roligt för lilla O. Så i söndags orkade jag inte mer så Jamie fick ta över, jag sov... först till 13.00 sen ett par timmar till från 16. Sen fick Jamie natta med för det blev en lång en igen, två timmar senare än va hon brukar nu för tiden. Men sen mådde ja bättre, det var inte ordentlig sömn allt det där men det var vila.. och det behövdes!

På kvällen hade ja lite energi över t.o.m så ja börja städa och idag sov ju O länge då hon somna så sent så ja han städa klart allt idag och nu är det så rent och fint. Denna veckan ska en mäklare komma och värdera lägenheten också, håller tummarna för att vi får pengarna tillbaka i alla fall. Vi letar ju nytt boende för fullt men nu när det är på riktigt så känns det ganska vemodigt att lämna lägenheten. Vi trivs ju så himmla bra här! Älskar verkligen lägenheten, huset och området men vi får bara inte plats. Olivia behöver ju en spjälsäng snart och den får inte plats helt enkelt. Ser verkligen inte fram emot att styla lägenheten för visning då vi måste göra lägenheten babyfri, undra hur det ska gå till...

Annars så har vi börjat med lite smakportioner nu, gröt några gånger och morotspuré. Det är så roligt när hon ska äta, sicka miner hon får till. Men hon gapar fint och det slinker ner några skedar till slut. Sen sitter hon där och smilar med hela ansiktet fullt av morot, och händerna, och kläderna :) Men det hör ju till.
Idag var jag ute på promenad med Charlotta och lilla Delia. Delia och Olivia hade beräknat födelsedatum bara några dagar från varandra men O kom ju 6 veckor tidigt och D kom 10 dagar sent. Men de är ganska lika ändå, Delia gör exakt samma ljud som Olivia, gurgel gurgel :)
Det slank ner en semla efter promenaden också, dock inte lika god som Jamies från Ica Maxi i Kungälv, helt klart den godaste semla jag ätit någonsin. Har ni vägarna förbi Kungälv så vet ni vad ni måste göra :)

Oliven chillar i soffan i sin egen lazy-boy

Matstolen passar nog snart, lite extra padding får vi lägga till så länge.

2 comments:

  1. Hej, vad jobbigt att Olivias mage börjat köra.. Jag fick höra att NAN är mest mild för magen och att semper Lemolac skulle vara bra med fast den kan bebisarna också spy mer av, då den har ngn citronsyra som gör vissa bebisars magar väl men andras inte!! Vi har också övergått helt till ersättning nu men vi kör på den vanliga semper och än funkar det bra o lite mer sömn på nätterna börjar vi få med! Hoppas det blir bättre!

    ReplyDelete
  2. Glöm bara inte att det får faktiskt ta stopp ibland.
    Som Mia Skäringer nämner ofta i sin bok är att mammor och också bara människor, vi är inga superhjältar.

    Vi längtar efter er och babyskyddet är på plats!

    Blir det trögt i magen för henne med ny mat börja med lite katrinplommon eller päron så får hon en extra skjuts har för mig att det finns burkar med det från 4 mån

    ReplyDelete