Wednesday 27 February 2013

18 månader!

Ja i måndags blev lilla Oliven 18 månader, tänka sig!
Inget direkt firande men har lite småsaker beställda. På tisdagen var det BVC besök igen och det var sprutor även denna gången: röda hund och påssjuka och nåt mer. När sprutan var över blev hon lite ledsen, men nog mest för hon insåg att sköterskan gjort något med hennes ben :) Det gick snabbt över med lite såpbubblor. Det som jag blev mest förvånad över var hennees vikt och längd! Hon hade gått upp väldigt lite, lite mer än ett halvt kilo på 6 månader bara så det blev en liten dipp på kurvan men ändå helt ok tyckte sköterskan. Strax över 9kg väger hon nu. Däremot hade hon växt 6.5cm på samma tid! Kära nån, trodde det skull lugna ner sig nu :) 78.5cm lång är hon, lilla spetan :)

Vi var ju orolig över att hon äter så himla dåligt, men det var skönt att höra att det var helt normalt och det kan hålla på nåt år och det går över snabbare om man inte trugar utan låter henne va. Så länge man erbjuder mat kommer de inte svälta sig. Det enda jag tycker är trist är all mat man slänger för att hon inte vill äta. Hatar att slösa mat, men vad ska man göra. Bara att acceptera.

Utöver detta klarade hon sig finfint genom kontrollen, hon sprang runt och lekte med leksakerna, babblade på och visade exempel på hennes ordföråd på ca 50 ord. Man ska visst ligga på 50 ord när man är 2.5 år så det blev helt klart godkänt :) Sen pekade hon ut alla sina kroppsdelar som sköterskan frågade efter, gick lite lättare på engelska dock  och när vi gick ropade hon bye bye och vinkade och så var det besöket över. Olivia ska inte tillbaka igen föräns om ett år, men hon får säkert hänga med lillebror några gånger :)

Föresten så frågade jag på förskolan om hur de gör med barn som har föräldralediga föräldrar, man får ju bara 15hr på dagis då. De sa att de brukar rekomendera tis-tors 9-14 för att barnen ska få mest ut av det. Men man får ett schema att fylla i och det känns skönt. Då kan man planera lite efter vilka andra aktiviteter som finns.

No comments:

Post a Comment