Monday 6 August 2012

"Semester"

Jag och Jamie har ju ingen semester i sommar så jag och Olivia packade ihop oss och åkte till Skillingaryd för en veckas semester. Vi hade fint väder och vi grillade, lekte i trädgården, badade i en sjö, åkte till Borås djurpark och olivia lekte med lukas och plaskade i polen och hade så roligt. Hon är fortfarande livrädd för hundar dock, vet inte var det kommer ifrån men alla hundar får henne att störtgråta och skaka. Stackars liten.

På helgen kom Jamie och hälsade på innan vi drog iväg med familjen Paulsson/Johansson på en liten roadtrip. Vi åkte till Helsingör och åt pölse och glass, precis som man ska. Vi hade tur med vädret och missade skurarna och fick fint och soligt. Olivia fick sin riktiga bilstol satt jämte Lukas i bilen och det gick mycket bättre än när hon åkte i babyskyddet. Dagen innan var hon även krasslig med 40 graders feber, ingen aning om varför men på morgonen var den borta som tur var. Att åka bil är inte hennes favorit men det gick hyffsat bra.

Efter Helsingör tog vi en liten  omväg genom Ängelholm för en nostalgitrip till Farmor och Farfars gamla gata och vi gjorde ett stopp på Nisses konditori där vi brukade handla när vi var små och köpte så klart med oss en spettekaka. Barnen sov så gott så vi åkte vidare direkt till vårt nattstopp i Väröbacka. En mycket god grillmiddag på kvällen och världens bästa våfflor nästa dag.
Det var sen dags att dra vidare till Göteborg och innan vi åkte hem stannade vi i Slottsskogen för lite promenad genom djurhängen och lek på Plikta. Nästa dag blev det mer djur, på Universeum denna gång. Olivia pekade och tittade på fiskarna, vet inte om hon förstod så mycket mer. Hon tyckte nog det var bäst att titta på alla barnen :)

Ja detta var vår lilla semester och det har varit riktigt bra och fabror Richard har varit bästa lekfarbrorn så man fick lite avlastning. Olivia går igenom en gnällig fas just nu. Gråt och gnäll och kläng på mamma hela tiden samt oroliga nätter och dålig aptit. Vi hoppas den går över snart för det tar på psyket vill jag lova.
Vi fick träffa dem igen nu i helgen när Richard fyllde 35 och de gjorde ett stop på sin resa hem från Karlstad hos Mamma och Pappa där vi och hälsade på. Det blev grillad älgfilé och jordgubstårta. Mumsigt!!

Nu är semestern slut och vi är hemma igen och smälter in i vardagen. Vi börjar babysimmet nästa vecka, skönt att det börjar dra igång lite grejer igen för jag klättrar på väggarna. Planerar lite inför Olivias kalas den 25:e och det blir nog tema afternoon tea med scones och allt som hör till. Hoppas, hoppas på fint väder så vi slipper sitta i lägenheten bara.
Denna vecka ser vi också fram emot en AW med Malin på onsdag, är i behov av vuxentid. Först ska jag till ortopeden dock för nåt är fel med min höft. I går natt kunde jag nästan inte somna, det gör så himla ont när man lägger sig ner. Så gymmet ligger på hyllan och jag kan knappt gå i trappor så det blir till att stanna hemma mest tills dess.

Olivia och Lukas åker helikopter

Olivia tittar på björnarna på djurparken

Lukas och hans kompis Jesper fick första parkett vid savannen

Vid glasspausen fick vi påhälsning av en påfågel som ville äta smulor vid våra fötter

Mmmm, pölse

Det är tröttsamt med semster

Getterna på barnens zoo ville vara med och leka

Olivia kan också pussla








No comments:

Post a Comment