Wednesday 31 October 2012

Helgen som varit mm

Ja när man har uselt minne som jag har så är det lite svårt att komma ihåg vad man nu gjort så här några dagar senare. Men jag gör ett försök.

I fredags träffade vi Therese, Emma och Lukas för vad som nog blir fredagsrutin framöver, vi gick nämligen på banangympa i Gerrebacka. Tror det heter banangympa för att man ska ta banan till mellis för att orka med den :) En stor gympasal med mattor, plintar, rockringar, bollar mm mm och en massa ungar som goes crazy! Olivia älskar det, hon kommer nog älska det mer (läs jag) när hon får till gången ordentligt.
På ta om gången, det börjra arta sig, det stapplas nu nästan lite mer än vad det kryps. I vissa situationer i alla fall men inte när hon vill komma fram fort, för som vi alla vet så är Olivia en räcer-bäbis på sina knän :) Tjatmoster e hon verkligen också. Babblar heela tiden, fast endast några riktiga ord men hon förstår oss mer och mer. Frågar man om en puss eller "kiss" tar hon ut nappen och lutar sig fram med putande läppar :) Hon vet att det heter napp och dummy, fast hon säger bappi :)
Hon säger titta och pekar "där" när man frågar vart nappen eller lampan är. Ja det var ett litet smakprov på Olivens vokabulär.

Annars i helgen var det dags för lite mamma-tid. Karin kom ner från Stockholm och tillsammans med malin gick vi till stans trendigaste hak, Pinchos. Sveriges första app-restaurang. Man beställer maten själv med en app och sen får man ett meddelande när man kan hämta den. Trist tänker ni, ingen service. Men tänk på att vad är det som tar mest tid på en resturang, jo att vänta på service. Plocka undan fixar servitörerna dock, och de kommer med notan när man skickar meddelande på appen. Funkade skitbra och maten, tapas från all världens hörn, var supergod. Och att det var mindre pesronal reflekterades i priset. Supernöjd med pengar kvar på fickan :)

Nu i helgen har vi riktig familjehelg, jamie är ledig och vi har inget på schemat. Det blir lite shopping på stan, kanske en fika. Ja det är nog allt. Vi laddar inför veckan som komma skall helt enkelt med Olivias inskolning. Spännande!

Höstlek i parken

Karin förbereder för kvällen

Tillsnoffsad :)

Redo för kvällen


Tapasen på Pinchos fick man på plankor som kunde ställas i ställningarna på bordet

Var sugen på chokladkaka häromdagen och olivia fick smaka på sin första chokladsmet, det blev många "mmm" från henne när hon glatt slickade i sig det som fanns på spateln. Observera att det endast var lite grann, har inte för vana att mata Oliven med socker innan läggdags :)

1 comment:

  1. Va snygg du var när ni skulle ut. Och kul restaurang. Verkligen ett sätt att locka kunder med när man har nåt nytt. Så lagom till att vi kommer hem till mamma och pappa nästa helg så kan hon gå riktigt ordentligt :)

    ReplyDelete