Tuesday 22 May 2012

Varmt!!

Ja här har det varit värsta värmeböljan i några dagar nu. Igår natt va jobbigt då vi inte lyckades få ner temperaturen i sovrummen, vi sover ju precis under taket så inte så konstigt att det blir varmt hör uppe. Nedervåningen var helt ok med öppna fönster. Men olivias termometer stod på 27 grader hela natten. Det var varmt!!! Men idag har vi kört på korsdrag hela dagen och nu är vi nere på 24, betydligt behagligare. Inga stängda fönster under natten heller.

Olivias feber var borta nästa dag och har hållit sig borta. Konstigt. Förkyld är hon inte heller trots att jag varit det i 2,5 veckor nu, ta i trä!!!
Däremot är hennes sömn riktigt dålig.Hon har ju kommit på hur man ställer sig upp och att om man rullar runt kan man krypa iväg. Så när hon ska somna ska det rullas och ställas upp, helt manisk är hon och får hon inte som hon vill skriker hon. Hon har skrikigt så mycket nu att hon börjar bli hes, och jag börjar bli helt galen på henne! I början kunde man bara hålla en hand i vägen så kunde hon inte ta sig runt, nu kan jag inte längre stoppa henne. 1 sekund tar det och stark som sjutton är hon. Spelar ingen roll hur trött hon är, hon slutar inte hur länge jag än låter henne hålla på. Känns hemskt att behöva hålla fast henne nästan men hon somnar inte annars. Sen gör hon detta i sömnen med så lite då och då gråter hon och då brukar man hitta henne upp och ner eller med fötterna utstickande genom pinnarna och hon har tappat nappen för långt borta för att hitta den i sömnen. Stannade och tittade på henne en gång och hon rullar runt, går upp på alla fyra och gungar lite, lägger sig på mage, upp igen och snurrar lite, och så fortsätter det, och allt detta i sömnen!

Ja så lite jobbigt är det just nu. Hon måste vara väldigt frustrerad över att hon inte riktigt får som hon vill. Hon gnäller mest hela dagen och vill bli upplockad. Hon vill inte sitta och mysa eller så, bara inte bli lämnad på golvet. Det tär på en mors tålamod. Tur att hon är värd det! ;)
Man tycker ju lite synd om henne när hon lyckats ställa sig upp själv vid tv-bänken och sen gråter för hon inte kan ta sig ner igen. Och det hela brukar sluta med att hon trillar om man inte hinner dit snabbt nog. Så det blir en del blåmärken.

Idag var Jamie ledig så vi följde vår tisdagstradition och tog en promenad till stan och shoppade lite och åt lunch. Det blev Haga idag och le petit café, mitt favorit ställe. Hade solskyddsfaktor 30 på mig men blev ändå lite solbränd, solen är så stark nu. Skulle aldrig ta på mindre än 30 nu för tiden. Man blir ju solbränd ändå.

Bilder:
1. Olivia övar på spagat
2. Idag drack hon av min Lchf smothie, trodde hon skulle tycka den var gör sur då den är helt sockerfri men hon gillade den verkligen
3. Olivia äter majskrok på cafet och charmar alla som vanligt
4. Inte svårt att få den här tjejen att smila för kameran om ni inte redan märkt det :)

1 comment:

  1. Hon är ju för söt!!!
    inte på kvällarna/nätterna då men det är en period som går över, det är bara att bita ihop eller falla ihop och komma igen. Men efter att ha sett dom där fotona får vi nog bestämma oss för att komma och hälsa på er 4:e, måste dubbelkolla jobbet så han kommer ihåg att jag är ledig 5e

    ReplyDelete