Friday 23 September 2011

Hemma igen

Ursäkta att det dröjde med inlägg, i måndags åkte vi till mamma och pappa för att spendera veckan där medans Jamie jobbade sin sista praktikvecka i Jönköping. Det fanns inte så mycket dator-tid och ladaren till mobilen hade jag så klart glömt hemma.

Innan vi åkte i måndags så var barnmorskan här och vikten låg då på 2450g, jag kunde då känna att jag inte behövde oroa mig så mycket för att vi inte sondmatar längre för hon går ju upp stadigt i vikt ändå. Detta fick jag bekräftat ännu en gång idag då vågen visade på 2590g. Barnmorskan sa att 100-150g upp på en vecka är normalt, och pluttan hade gått upp 140g på 4 dagar! Nu börjar hon fylla ut sin stora hudkostym och börjar tjocka till sig ordentligt. Vi behöver inte använda prematurblöjorna längre heller vilket är ett mycket gott tecken. Så nu ska vi bara tillbaka neonatalen på måndag för utskrivning och en sista check av läkaren, sen är vi helt klara med neo och det blir vanlig bvc som gäller. Vi ska gå hos Lillugglan, en ny bvc som specialiserar sig på barn som blivit för tidigt födda. Och då vår barnmorska ska sluta på neo i Mölndal och börja jobba där var det inget svårt beslut att ta. Vi trivs super bra med henne så det blir skönt att fortsätta henne framöver.

Annars har veckan varit bra, vi har mest tagit det lugnt. En dag var vi i Jönköping och shoppade lite. Hade en hög med kuponger som skulle användas så Olivia fick lite nya fina kläder och jag fick nya jeans. Jag har ju gått ner all vikt jag gick upp (23kg) så det kändes skönt att få ett par nya snygga jeans.
Jag har legat på latsidan och har inte fotat något i veckan så ni får nöja er med lite bilder på kläderna vi köpte.

Nu har någon vaknat här brevid och behöver lite uppmärksamhet. God natt!

1 comment:

  1. Härligt att hon går upp i vikt utan sonden!

    Hihi, jag valde mellan den rosa bodyn med alla "nallarna" och den jag köpte, de är ju så fina. De andra kläderna är som alla bebiskläder, såå söta! Livsfarligt att köpa presenter på baby-avdelningen, det finns ju så mycket man vill ge bort. =)

    ReplyDelete