Monday 26 September 2011

1 månad!

Igår firade vi olivia som nu är en månad gammal. Tiden har verkligen gått fort!
Idag var vi på sjukhuset och blev utskrivna och allt såg jättebra ut och nu väger hon 2660g. Hon hade dock mycket gaser i magen och det har vi ju listat ut själva, vi längtar helt klart tills vi kan ta bort frejkan så hon kan få sparka igång magen igen. Tre veckor kvar Idag, halva tiden har gått. Champagnen ligger på kylning i väntan på firandet när den är borta. Bilden visar en utslagen olivia efter dagens läkarbesök och dagens outfit som går i rosa och grått.

I övrigt går det mesta bra här tycker jag. Jag undrar när man kommer vänja sig vid att bara sova 1.5hr åt gången. Olivia vill äta så ofta och det även på natten så det är ju bara att gilla läget. Vi har i alla fall kommit underfund med att det mesta natt-skrikandet kan tröstas med att hon får sova på ens bröst/mage. Lite svårt att sova så själv men olivia är i stort behov av närhet och trygghet just nu så då får man offra sin egen sömn helt enkelt. Men det är hon värd. Men jag tror jag ska införa minst en tupplur om dagen från och med nu.

3 comments:

  1. Sån duktig tjej hon och och fortsätter gå upp.
    Blir hon bara lite större så kan ni säkert öka till var tredje timma så får man liiite mer sömn och givetvis ska du sova på dan!!! passa på medans du kan. Du lär dig snart somna med henne på dig :) det är så gott.

    ReplyDelete
  2. BLir så nyfiken på vad det är för söt grej Olivia ligger på? =)

    ReplyDelete
  3. Emilie; om jag kunde öka till var tredje timme skulle ja, det är Olivia själv som väljer när hon vill äta och det är nästa på pricken var annan timme.

    Lisabeth; det är en filt/täcke från ikea faktiskt, perfekt att bara ligga på och senare ha på golvet för att leka på. Mjuk och skön och jättesöt.

    ReplyDelete