Tuesday 1 February 2011

LCHF rules!


Det har varit mycket debatt i tidningar och på TV om kostråden från livsmedelsverket är det bästa för oss. Läkare m.fl på LCHF sidan har även kunnat bevisa att en del studier som genomförts av livsmedelsverket och som visat att kolhydrater är bra för kroppen, faktiskt varit sponsrade av spannmålsföretag. I Sverige är det lätt att man flyter runt på rosa moln och litar på att det som staten säger måste vara sanning. Det är dags att öppna ögonen! Tänk lite själv!
Idag läste jag på livsmedelverket att de har startat en ny grupp som ska se över kostråden och ta in den forskning som läkare på LCHFs sida vill lägga fram. Personer som startat debatten tex. Litsfeldts ska få vara med och komma med synpunkter under arbetets gång.
Jag hoppas då verkligen att något bra kommer ut av detta, att folk kan kanske få upp ögonen för vad alla dessa spannmål gör med oss.

Imorse var Paulún, allas vår GI fantast, på radio. Han fick frågan från en person om man ska äta mycket fett och kolhydrater. Hans svar var att jo vi har ju sett att det finns elitidrottare som lever på en kost utan kolhydrater och mycket fett. Men kom ihåg att de är ju elit idrottare, inte vanliga människor som oss. Sen sa han att för att kroppen ska fungera och prestera som bäst måste man ha både fett och kolhydrater. Men.... om nu vissa elitidrottare inte äter kolhydrater utan lyckas prestera fantastiska resultat ändå, borde inte det om något bevisa att kroppen fungerar fantastiskt utan kolhydrater. En OS-medaljör borde väl ändå vara tillräckligt informerad och införstådd i vad som får kroppen att fungera som bäst? Vill inte alla ha en kropp som fungerar så bra som den kan?
Ja, Paulún brukar ha svar på det mesta.. tills han möter en LCHF:are :)

Ferry food : LCHF

No comments:

Post a Comment